Тиждень цивільного захисту в закладі освіти

                Щоб правильно діяти, необхідно  багато знати,     
               а щоб знати, треба навчатись.
                                                  (Грецька мудрість)                                                                                                                                                                                      
Вислів грецьких філософів є досить актуальним в наш час, особливо коли мова йде про дії, від яких залежить здоров’я та життя дітей. Зрозуміло,що зовсім уникнути небезпеки, на жаль, не можна, але зменшити негативні наслідки цілком можливо. І провідна роль в цій справі належить закладам освіти, педагоги яких здатні грамотно, системно і цікаво підготувати та навчити молодь захистити себе в життєво небезпечних випадках.
Цивільний захист (ЦЗ) у навчальному заклад організовують за принципами, що діють на всіх об’єктах господарського комплексу, але з урахуванням специфіки такого об’єкта.
Метою цивільного захисту в навчальному закладі є завчасна підготовка об’єкта до захисту від наслідків надзвичайних ситуацій (НС), зниження втрат, створення умов для підвищення стійкості роботи закладу, своєчасного проведення рятувальних та інших невідкладних робіт. 
З 13 по 17 травня 2019 року в закладі освіти проходив тиждень цивільного захисту, на якому були проведені різноманітні заходи:
  1. Навчальна тривога “Увага всім!” (1-11 класи, Росколій В.Г. );
  2. Практичні заняття (Правильне використання вогнегасника та протигазу, ознайомлення з небезпечними предметами) (5-11 класи, Хоменко В.М.;
  3. Перегляд відеофільму “Вперед вогнеборці” (1-4 класи, класоводи);
  4. Бесіда “Про дії в разі виникнення пожежі в будівлі” (5-8 класи, Сіра О.В.);
  5.  Перегляд відеофільму “Правила надання першої домедичної допомоги при переломах кінцівок, кровотечах та зупинці дихання і серця” , Практичне заняття “Надання домедичної допомоги при зупинці дихання та серця” (5-11 класи, Росколій В.Г.).                                                                              
  6.  
  7.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *